Home » A “régi”, 2020.01.01. előtti, de 2022.12.31-ig részben még érvényes felnőttképzési szabályozás

KÜLSŐ ÉRTÉKELÉS

Az A, B, C képzési körökben 2020.01.01. előtt felnőttképzési engedélyt szerzett intézményeknek kétévenként kötelező. Annak ellenére, hogy átalakul a felnőttképzés, az átmeneti rendelkezések miatt az érintett intézmények többségének 2020-ban továbbra is esedékes az előző rendszer szerinti ("régi típusú") külső értékelés!

További információk és ajánlatkérés...

A TUDÁSPONT Kft-nek jelenleg is érvényes, de a 2020.01.01. előtti szabályozási rendszer szerinti felnőttképzési engedélyszáma: E-001484/2016

A TUDÁSPONT Kft-nek jelenleg is folytatható, de a 2020.01.01. előtti szabályozási rendszer szerint engedélyezett képzései

A “régi”, 2020.01.01. előtti, de 2022.12.31-ig részben még érvényes felnőttképzési szabályozás

Az iskolarendszeren kívüli képzések típusai:

 • Felnőttképzés (felnőttképzési engedéllyel rendelkező képzések 4 képzési körben: A, B, C, D; a D körben könnyített engedélyezési eljárás és működtetés)
 • Más jogszabály alapján folyó képzések (nem tartoznak a felnőttképzési törvény hatálya alá, de OSAP statisztikai adatszolgáltatást kell nyújtani)
 • Szabadpiaci képzések – nem tartoznak a felnőttképzési törvény hatálya alá, de OSAP statisztikai adatszolgáltatást kell nyújtani, a fogyasztóvédelmi előírások vonatkoznak ezekre)

A felnőttképzési engedély:

Nem az intézményt, hanem a képzéseket kell engedélyeztetni külön-külön a megfelelő képzési körben. Az első engedélyezési eljárás során az intézmény is kapott egy nyilvántartási számot.

 

További részletek:

Notes

 • A felnőttképzés átalakul!

  2020.01.01-től új szakképzési törvény és nagymértékben módosított felnőttképzési törvény hatályos. Kihirdették az új rendszerrészleteit szabályozó végrehajtási rendeleteket is!

  A 2022.12.31-ig tartó átmeneti időszak sok nehézséget tartogat.

  A folyamatos tájékozódás érdekében ajánljuk TUDÁSPONT szakmai napjainkat, Felnőttképzési szakember és munkatárs képzésünket és a Felnőttképzési Figyelő szolgáltatásait.

  www.fefi.hu

A felnőttképzéshez kapcsolódó hatósági feladatokat a Pest Megyei Kormányhivatal (PMKH) látja el országosan.