Home » Minőségcélok

KÜLSŐ ÉRTÉKELÉS

Az A, B, C képzési körökben 2020.01.01. előtt felnőttképzési engedélyt szerzett intézményeknek kétévenként kötelező. Annak ellenére, hogy átalakul a felnőttképzés, az átmeneti rendelkezések miatt az érintett intézmények többségének 2020-ban továbbra is esedékes az előző rendszer szerinti ("régi típusú") külső értékelés!

További információk és ajánlatkérés...

A TUDÁSPONT Kft-nek jelenleg is érvényes, de a 2020.01.01. előtti szabályozási rendszer szerinti felnőttképzési engedélyszáma: E-001484/2016

A TUDÁSPONT Kft-nek jelenleg is folytatható, de a 2020.01.01. előtti szabályozási rendszer szerint engedélyezett képzései

Minőségcélok

A “régi”, 2020.01.01. előtti, de 2022.12.31-ig részben még érvényes felnőttképzési szabályozás szerint.


“A”, “B” és “C” képzési körök esetében releváns.


“A”, “B” és “C” képzési körök esetén minden engedélyezendő képzéshez a jogszabályi előírások szerinti minőségcélokat kell kitűzni a kérelem benyújtását követő évre indoklással ellátva.

Minőségcélt a vizsgaeredményességre vonatkozóan az “A” képzési körben, a lemorzsolódásra, elégedettségmérésre vonatkozóan mindhárom képzési körben ki kell tűzni.


A felnőttképző intézménynek a minőségcélok teljesülését az adott engedély alapján megvalósult képzési csoportokban a résztvevők eredményeinek átlagolása után évente felül kell vizsgálnia és szükség esetén indoklással ellátva módosítania kell a következő évre.


Notes

  • A felnőttképzés átalakul!

    2020.01.01-től új szakképzési törvény és nagymértékben módosított felnőttképzési törvény hatályos. Kihirdették az új rendszerrészleteit szabályozó végrehajtási rendeleteket is!

    A 2022.12.31-ig tartó átmeneti időszak sok nehézséget tartogat.

    A folyamatos tájékozódás érdekében ajánljuk TUDÁSPONT szakmai napjainkat, Felnőttképzési szakember és munkatárs képzésünket és a Felnőttképzési Figyelő szolgáltatásait.

    www.fefi.hu

A felnőttképzéshez kapcsolódó hatósági feladatokat a Pest Megyei Kormányhivatal (PMKH) látja el országosan.