Home » Rólunk

A TUDÁSPONT Kft. felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2022/001242, felnőttképzési engedélyszáma: E/2022/000104

Kormos Mónika Márta ev. felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000213

Rólunk


A Tudáspont Kft. 2008. évi megalakulása óta a felnőttképzés területén fejti ki tevékenységét. Jelenleg együttműködő partnerei: Kormos Mónika Márta ev. és Nagy Katalin e.v., továbbá számos kiváló felnőttképzési szakértő.

Felnőttképzési, oktatói és vizsgáztatói tevékenység

 • A Tudáspont Kft. fő tevékenysége a M.n.s. egyéb oktatás, 2012-ig a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény szerint nyilvántartott felnőttképző intézményként is működött (számítógépes tanfolyamok, érettségire felkészítő iskolarendszeren kívüli tréningek).
 • A Társaság oktató biztosításával 2014-ig több más felnőttképző intézménnyel is együttműködésben állt támogatott illetve munkáltatók által finanszírozott képzésekben.
 • 2008-tól 2016-ig félévente hallássérültek és látássérültek ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) vizsgáztatását folytattuk az Óbudai Egyetemen.

Felnőttképzési tanácsadói tevékenység

2009-től a tevékenységünk elmozdult az oktatást kiegészítő tevékenység irányába. A korábbi szakmai kapcsolatok és a tanácsadói tevékenységet feltüntető internetes megjelenés is hozzájárult ahhoz, hogy egyre nagyobb igény mutatkozott a felnőttképzési tevékenységhez kapcsolódó tanácsadói szolgáltatásaink iránt.

 • 2009-13-ig mintegy 70 felnőttképző intézménnyel álltunk kapcsolatban. Ebből kb. 50 intézmény esetében működtünk közre intézmény-akkreditáció megszerzésében illetve megújításában. A többi esetben program-akkreditációs kérelmek elkészítésében támogattuk az intézményeket vagy egyéni tanácsadást nyújtottunk. Összességében kb. 150-re tehető a közreműködésünkkel benyújtott program-akkreditációs kérelmek száma.
 • A 2013. szeptemberében életbe lépő új felnőttképzési törvény és ez alapján kialakuló szabályozási rendszer új kihívások elé állított bennünket. A szolgáltatásaink iránti érdeklődés jelentősen megnövekedett. A módosult szabályozási rendszer alapján a Tudáspont Kft.-vel és együttműködő szolgáltató partnereivel kapcsolatban álló felnőttképző intézmények száma másfél év alatt elérte az ezt megelőző kb. 4 éves időszakban velünk együttműködő képző intézmények számát, partnereink száma folyamatosan növekszik. Köszönthetjük soraikban a régi partnereink nagy részét, továbbá számos új intézménnyel is kapcsolatban állunk. Munkánk elismerésének tekintjük, hogy az új partnerek sok esetben a korábbi partnerek ajánlásai alapján keresnek fel bennünket.
 • 2020-tól már több száz intézménnyel állunk kapcsolatban tanácsadói, külső értékelői tevékenységeink, képzéseink, szakmai napjaink kapcsán. Partnereinkkel igyekszünk folyamatosan kapcsolatban állni. Azok részére, akik maximális támogatásunkat igénylik, vállalásunkhoz tartozik, hogy az engedély szerinti jogszerű működésre is felkészítjük őket.

Minőségbiztosítási tevékenység

 • 2008-tól együttműködésben állunk a Neumann János Számítógép-tudományi Társasággal (NJSZT) az ECDL vizsgarendszer minőségbiztosítási tevékenységéhez kapcsolódóan (vizsgaközpontok akkreditációs és minőségellenőrző látogatása)
 • 2009-13-ig mintegy 50 felnőttképző intézményt támogattunk a 24/2004. FMM rendelet szerinti minőségirányítási rendszer kifejlesztésében, működtetésében.
 • 2014-től számos intézménynek nyújtottunk folyamatosan támogatást az 58/2013. NGM rendelet szerinti minőségbiztosítási rendszerük létrehozásához.
 • 2015. decemberétől 2016. június 17-ig miniszteri döntés alapján a TUDÁSPONT Kft. – kétévente kötelező – külső értékelést végezhetett a felnőttképző intézményekben. Mintegy 120 intézményél folytattuk le ezt a támogató jellegű vizsgálatot 2016. 1. félévében. Jogszabályváltozás miatt 2016.06.18-tól a jogosultság megszűnt, majd 2018.01.01-től ismét életbe lépett. A korábbi tapasztalatok alapján módszertanukat továbbfejlesztettük és jelenleg ismét folyamatosan végezzük a külső értékeléseket.
 • 2020-tól támogatjuk a felnőttképző intézményeket az “új” (a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet előírásai szerinti) minőségirányítási rendszerük létrehozásában.

Internetes megjelenés

 • Felnőttképző és tanácsadói tevékenységünket kezdetektől az interneten is megjelentettük.
 • 2011. augusztusában a Tudáspont Kft. a La Rotonda Bt.-vel megalapította a havi rendszerességgel megjelenő Felnőttképzési Figyelő elnevezésű online hírújságot és internetes portált (www.fefi.hu). A FeFi-n jelenleg több száz visszakereshető szakmai cikk olvasható és számos segédanyagot is kínál az érdeklődőknek. Társaságunk a portálnak jelenleg is üzemeltetője és szakmai szerkesztője.
 • Jelenleg fő tevékenységünket a www.felnottkepzesiengedely.hu, a www.felnottkepzesikulsoertekeles.hu , a www.kepzesbejelentes.hu, a www.kepzesekbejelentese.hu és a www.tudaspontkft.hu címek alatt található azonos portálon mutatjuk be.

Szakmai közélet

 • A Tudáspont Kft. ügyvezetője, Kormos Mónika, a fentiekben felsorolt szakmai tevékenységekért felelős vezetője, nyilvántartott felnőttképzési szakértő (F0437, P-255/2014., A-173/2014, FSZ/2020/000341).
 • Tagja a Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesületének.
 • Az Egyesület közreműködésével 2014-ben lefolytatott, a „Felnőttképzési szakértők továbbképzése, az új jogforrások alkalmazására való felkészítésére” elnevezésű, NFA-KA-NGM-3/2013. sz. támogatási szerződés szerinti projektben a szakértői továbbképzést sikeresen elvégezte és a mintegy 300 fő szakértő képzését lebonyolító projekt megvalósítását megbízottként is támogatta.
 • 2016-ban a felnőttképzési szakértők NSZFH által szervezett továbbképzéseinek egyik gyakorlati oktatója.

Elkötelezettek vagyunk a minőségi felnőttképzés iránt. Folyamatosan fejlődő szolgáltatásainkkal kívánjuk támogatni a képző intézményeket a felnőttképzési szabályozási rendszerhez való alkalmazkodásban.

Felnőttképzési szakember és munkatárs képzés (TUDÁSPONT Kft., B/2022/001242)
2023. május 10 - június 14-ig ONLINE
6 szerdai nap 9.00-16.00, a képzési napok felvételről utólag is megtekinthetők elfoglaltság esetén
Részletek
Jelentkezés

Notes

 • Aktualitások

  2023.01.01-től jogszabályváltozások a felnőttképzésben!

  A változások a folyamatban lévő képzéseket is érintik/érinthetik!

  A gyakori változások miatt, a folyamatos tájékozódás érdekében ajánljuk TUDÁSPONT szakmai napjainkat, Felnőttképzési szakember és munkatárs képzésünket és a Felnőttképzési Figyelő szolgáltatásait.

  www.fefi.hu