Home » Szakmai képzés

KÜLSŐ ÉRTÉKELÉS

Az A, B, C képzési körökben 2020.01.01. előtt felnőttképzési engedélyt szerzett intézményeknek kétévenként kötelező. Annak ellenére, hogy átalakul a felnőttképzés, az átmeneti rendelkezések miatt az érintett intézmények többségének 2020-ban továbbra is esedékes az előző rendszer szerinti ("régi típusú") külső értékelés!

További információk és ajánlatkérés...

A TUDÁSPONT Kft-nek jelenleg is érvényes, de a 2020.01.01. előtti szabályozási rendszer szerinti felnőttképzési engedélyszáma: E-001484/2016

A TUDÁSPONT Kft-nek jelenleg is folytatható, de a 2020.01.01. előtti szabályozási rendszer szerint engedélyezett képzései

Szakmai képzés

A szakmai képzés a “régi” “B” körös képzés “utódának” tekinthető.

Az “új” rendszerben a szakmai képzés a szakképzés egyik formája.

Szakképesítés megszerzésére készít fel.

A megszerezhető szakképesítés kimeneti követelményei programkövetelményben vannak meghatározva. A programkövetelmények nyilvánosak, az ITM honlapján kerülnek közzétételre. Programkövetelmény nyilvántartásba vételére bárki javaslatot tehet. A programkövetelmény nem lehet azonos szakmajegyzékben szereplő szakma képzési és kimeneti követelményekben meghatározott tartalmával. (A szakmajegyzék az OKJ “utódának”, a képzési és kimenti követelmények az SZVK-k “utódának” tekinthetők.)

Szakmai képzés a programkövetelményre figyelemmel kidolgozott, felnőttképzési szakértő által előzetesen minősített képzési program alapján folytatható.

Kapcsolódó vizsgát szervezhet: személytanúsító szervezetként akkreditált vizsgaközpont.

Vizsga neve: képesítő vizsga.

Sikeres vizsga után kiállított dokumentum: képesítő bizonyítvány, államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Notes

  • A felnőttképzés átalakul!

    2020.01.01-től új szakképzési törvény és nagymértékben módosított felnőttképzési törvény hatályos. Kihirdették az új rendszerrészleteit szabályozó végrehajtási rendeleteket is!

    A 2022.12.31-ig tartó átmeneti időszak sok nehézséget tartogat.

    A folyamatos tájékozódás érdekében ajánljuk TUDÁSPONT szakmai napjainkat, Felnőttképzési szakember és munkatárs képzésünket és a Felnőttképzési Figyelő szolgáltatásait.

    www.fefi.hu

A felnőttképzéshez kapcsolódó hatósági feladatokat a Pest Megyei Kormányhivatal (PMKH) látja el országosan.