Home » Részszakmára felkészítő szakmai oktatás

KÜLSŐ ÉRTÉKELÉS

Az A, B, C képzési körökben 2020.01.01. előtt felnőttképzési engedélyt szerzett intézményeknek kétévenként kötelező. Annak ellenére, hogy átalakul a felnőttképzés, az átmeneti rendelkezések miatt az érintett intézmények többségének 2020-ban továbbra is esedékes az előző rendszer szerinti ("régi típusú") külső értékelés!

További információk és ajánlatkérés...

A TUDÁSPONT Kft-nek jelenleg is érvényes, de a 2020.01.01. előtti szabályozási rendszer szerinti felnőttképzési engedélyszáma: E-001484/2016

A TUDÁSPONT Kft-nek jelenleg is folytatható, de a 2020.01.01. előtti szabályozási rendszer szerint engedélyezett képzései

Részszakmára felkészítő szakmai oktatás

A részszakma a “régi” OKJ-s részszakképesítés “utódának” tekinthető.

Az “új” rendszerben a részszakmára felkészítő szakmai oktatás a szakképzés egyik formája.

A szakmákhoz képzési és kimeneti követelményeket írnak elő központilag. (Az SZVK-k “utódának” tekinthetők.) A képzési és kimeneti követelményekben – részszakmaként – meghatározható a szakmának olyan önállóan elkülöníthető része, amely legalább egy munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák megszerzését teszi lehetővé. A képzési és kimeneti követelmények nyilvánosak, az ITM honlapján kerülnek közzétételre.

A részszakmára felkészítő szakmai oktatás a képzési és kimeneti követelményekre figyelemmel kidolgozott, felnőttképzési szakértő által előzetesen minősített képzési program alapján folytatható.

Kapcsolódó vizsgát szervezhet: személytanúsító szervezetként akkreditált vizsgaközpont.

Vizsga neve: szakmai vizsga (állami vizsga, országosan egységes eljárás keretében).

Sikeres vizsga után kiállított dokumentum: a részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít .

Notes

  • A felnőttképzés átalakul!

    2020.01.01-től új szakképzési törvény és nagymértékben módosított felnőttképzési törvény hatályos. Kihirdették az új rendszerrészleteit szabályozó végrehajtási rendeleteket is!

    A 2022.12.31-ig tartó átmeneti időszak sok nehézséget tartogat.

    A folyamatos tájékozódás érdekében ajánljuk TUDÁSPONT szakmai napjainkat, Felnőttképzési szakember és munkatárs képzésünket és a Felnőttképzési Figyelő szolgáltatásait.

    www.fefi.hu

A felnőttképzéshez kapcsolódó hatósági feladatokat a Pest Megyei Kormányhivatal (PMKH) látja el országosan.