Home » MIR

A TUDÁSPONT Kft. felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2022/001242, felnőttképzési engedélyszáma: E/2022/000104

Kormos Mónika Márta ev. felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000213

MIR


MIR – Minőségbiztosítási rendszer


A TUDÁSPONT Kft. minőségbiztosítási rendszere alkalmazható a felnőttképzést folytató  intézményekben a miniszter döntése értelmében.


A felnőttképzést folytató intézmények abban az esetben kötelezettek minőségbiztosítási rendszer alkalmazására, ha az “A” és/vagy “B” és/vagy “C” képzési körökben szereznek felnőttképzési engedélyt.


Az intézmények saját maguk, vagy felnőttképzési tanácsadók/szakértők támogatásával is kidolgozhatják minőségbiztosítási rendszerüket.


Igény esetén azonban mi is támogatni tudjuk az érdeklődőket minőségbiztosítási rendszer mintával és a működtetést elősegítő konzultációs lehetőségekkel.


A TUDÁSPONT Kft. minőségbiztosítási rendszer mintájának (továbbiakban: MIR) kidolgozásában a következő szempontok érvényesültek:

 • Feleljen meg a jogszabályi előírásoknak.
 • A MIR a benne megfogalmazott eljárásokhoz számos minőségi jellemzőt (indikátort) rendel. A felnőttképzést folytató intézmény azonban egyéb indikátorokat is megfogalmazhat, vagy a példáknak csak egy részét is alkalmazhatja.
 • A MIR az egyes tartalmi elemekhez kapcsolódóan a működtetést, adatgyűjtést, nyilvántartásokat elősegítő formanyomtatványokra is tartalmaz praktikus, a belső összefüggéseket is figyelembe vevő javaslatokat.
 • Az egyes tartalmi elemek külön dokumentumokban szerepelnek. Így akár csak ezek némelyikének (jogszabályi előírásoknak és a MIR egyéb, változatlanul hagyott tartalmi elemeinek nem ellentmondó) módosításával a MIR-t adaptáló intézmény egyedi minőségbiztosítási rendszert hozhat létre. Továbbá az intézmény később bármikor kisebb-nagyobb módosításokat hajthat végre a részdokumentumokon a teljes rendszer módosítása nélkül.
 • A MIR összeállításánál célunk volt az is, hogy a felnőttképzési szabályozás egészéről és az intézmény működéséről is átfogó képet nyújtson könnyen érthető megfogalmazásban, ugyanakkor a gyakorlati megvalósításra is rendszerezett iránymutatást adjon. A MIR megfelelő karbantartása esetén a felnőttképzést folytató intézmény régi és új munkatársai a MIR áttekintése után hatékonyabban tudják végezni munkájukat, illetve könnyebben tudnak bekapcsolódni az intézmény felnőttképzési tevékenységébe.
 • A MIR – releváns képzési köröktől függő – igényelhető változatai:

  MIR A,B,C
  MIR A,B
  MIR A,C
  MIR B,C
  MIR A
  MIR B
  MIR C
  MIR – fentiek bármelyike + D – ha az intézmény a D képzési körre is ki kívánja terjeszteni minőségbiztosítási rendszerét

 • A TUDÁSPONT Kft. a gyakorlatban ténylegesen alkalmazható, az intézmény minden munkatársa számára valódi segítséget nyújtó minőségbiztosítási rendszer mintát szándékozott létrehozni.

Felnőttképzési szakember és munkatárs képzés (TUDÁSPONT Kft., B/2022/001242)
2023. május 10 - június 14-ig ONLINE
6 szerdai nap 9.00-16.00, a képzési napok felvételről utólag is megtekinthetők elfoglaltság esetén
Részletek
Jelentkezés

Notes

 • Aktualitások

  2023.01.01-től jogszabályváltozások a felnőttképzésben!

  A változások a folyamatban lévő képzéseket is érintik/érinthetik!

  A gyakori változások miatt, a folyamatos tájékozódás érdekében ajánljuk TUDÁSPONT szakmai napjainkat, Felnőttképzési szakember és munkatárs képzésünket és a Felnőttképzési Figyelő szolgáltatásait.

  www.fefi.hu