Home » MIR

KÜLSŐ ÉRTÉKELÉS

Az A, B, C képzési körökben 2020.01.01. előtt felnőttképzési engedélyt szerzett intézményeknek kétévenként kötelező. Annak ellenére, hogy átalakul a felnőttképzés, az átmeneti rendelkezések miatt az érintett intézmények többségének 2020-ban továbbra is esedékes az előző rendszer szerinti ("régi típusú") külső értékelés!

További információk és ajánlatkérés...

A TUDÁSPONT Kft. felnőttképzési nyilvántartási száma a 2019.12.31-én hatályos szabályozási rendszer szerint: E-001484/2016, érvényes: 2022.12.31-ig, az engedélyezett képzések

MIR


MIR – Minőségbiztosítási rendszer


A TUDÁSPONT Kft. minőségbiztosítási rendszere alkalmazható a felnőttképzést folytató  intézményekben a miniszter döntése értelmében.


A felnőttképzést folytató intézmények abban az esetben kötelezettek minőségbiztosítási rendszer alkalmazására, ha az “A” és/vagy “B” és/vagy “C” képzési körökben szereznek felnőttképzési engedélyt.


Az intézmények saját maguk, vagy felnőttképzési tanácsadók/szakértők támogatásával is kidolgozhatják minőségbiztosítási rendszerüket.


Igény esetén azonban mi is támogatni tudjuk az érdeklődőket minőségbiztosítási rendszer mintával és a működtetést elősegítő konzultációs lehetőségekkel.


A TUDÁSPONT Kft. minőségbiztosítási rendszer mintájának (továbbiakban: MIR) kidolgozásában a következő szempontok érvényesültek:

 • Feleljen meg a jogszabályi előírásoknak.
 • A MIR a benne megfogalmazott eljárásokhoz számos minőségi jellemzőt (indikátort) rendel. A felnőttképzést folytató intézmény azonban egyéb indikátorokat is megfogalmazhat, vagy a példáknak csak egy részét is alkalmazhatja.
 • A MIR az egyes tartalmi elemekhez kapcsolódóan a működtetést, adatgyűjtést, nyilvántartásokat elősegítő formanyomtatványokra is tartalmaz praktikus, a belső összefüggéseket is figyelembe vevő javaslatokat.
 • Az egyes tartalmi elemek külön dokumentumokban szerepelnek. Így akár csak ezek némelyikének (jogszabályi előírásoknak és a MIR egyéb, változatlanul hagyott tartalmi elemeinek nem ellentmondó) módosításával a MIR-t adaptáló intézmény egyedi minőségbiztosítási rendszert hozhat létre. Továbbá az intézmény később bármikor kisebb-nagyobb módosításokat hajthat végre a részdokumentumokon a teljes rendszer módosítása nélkül.
 • A MIR összeállításánál célunk volt az is, hogy a felnőttképzési szabályozás egészéről és az intézmény működéséről is átfogó képet nyújtson könnyen érthető megfogalmazásban, ugyanakkor a gyakorlati megvalósításra is rendszerezett iránymutatást adjon. A MIR megfelelő karbantartása esetén a felnőttképzést folytató intézmény régi és új munkatársai a MIR áttekintése után hatékonyabban tudják végezni munkájukat, illetve könnyebben tudnak bekapcsolódni az intézmény felnőttképzési tevékenységébe.
 • A MIR – releváns képzési köröktől függő – igényelhető változatai:

  MIR A,B,C
  MIR A,B
  MIR A,C
  MIR B,C
  MIR A
  MIR B
  MIR C
  MIR – fentiek bármelyike + D – ha az intézmény a D képzési körre is ki kívánja terjeszteni minőségbiztosítási rendszerét

 • A TUDÁSPONT Kft. a gyakorlatban ténylegesen alkalmazható, az intézmény minden munkatársa számára valódi segítséget nyújtó minőségbiztosítási rendszer mintát szándékozott létrehozni.

AKTUÁLIS SZAKMAI NAPOK, KÉPZÉSEK


 • FELNŐTTKÉPZÉSI SZAKEMBER ÉS MUNKATÁRS KÉPZÉS
  online képzés

  2021. ápr. 29 - jún. 3.
  6 csütörtöki nap 9.00-16.00

  Részletek a képzésről
  Jelentkezés a képzésre

  szolgáltató: Kormos Mónika Márta ev., felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/000213

Notes

 • A felnőttképzés átalakul!

  2020.01.01-től új szakképzési törvény és nagymértékben módosított felnőttképzési törvény hatályos.

  A 2022.12.31-ig tartó átmeneti időszak sok nehézséget tartogat.

  A folyamatos tájékozódás érdekében ajánljuk TUDÁSPONT szakmai napjainkat, Felnőttképzési szakember és munkatárs képzésünket és a Felnőttképzési Figyelő szolgáltatásait.

  www.fefi.hu

A felnőttképzéshez kapcsolódó hatósági feladatokat a Pest Megyei Kormányhivatal (PMKH) látja el országosan.