Home » Információk a TUDÁSPONT Kft. által végzett külső értékelésről

A TUDÁSPONT Kft. felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2022/001242, felnőttképzési engedélyszáma: E/2022/000104

Kormos Mónika Márta ev. felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000213

Információk a TUDÁSPONT Kft. által végzett külső értékelésről

A “régi”, 2020.01.01. előtti, de 2022.12.31-ig részben még érvényes felnőttképzési szabályozás szerint.


Miniszteri döntés alapján a TUDÁSPONT Kft. 2015. decembere óta jogosult a külső értékelés végzésére.

A TUDÁSPONT Kft. a külső értékelések lebonyolításában nagy tapasztalattal rendelkezik. (Rólunk)


Rövid összefoglaló:

Az általunk végzett külső értékelés a hatósági ellenőrzésre is felkészítő, részletes tanácsadást tartalmazó támogató folyamat, szigorúan bizalmas keretek között.

A szakértő(i)nk által lefolytatott vizsgálat egy munkanapot vesz igénybe. A külső értékelés folyamata a részletes vizsgálati szempontokat, a feltárt esetleges hiányosságokat és a közérthetően megfogalmazott megoldási javaslatokat is tartalmazó írásbeli értékelői vélemény átadásával záródik.


Részletek:

A jogszabályi előírás szerint a külső értékelésnek azt kell vizsgálnia, hogy az intézmény a minőségbiztosítási rendszerében foglaltaknak megfelelően végzi-e a tevékenységét. A TUDÁSPONT Kft. ezen kívül a hatósági ellenőrzésre való felkészülésben is segíti az intézményt.

A külső értékelést végző, nagy szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakértőink a minőségbiztosítási folyamatok, a képzési programok és a képző által megvalósított képzések dokumentálásának, az adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének minden részletre kiterjedő vizsgálatát végzik el a hatósági ellenőrzések szempontjai alapján, feltárják az esetleges hiányosságokat, és javaslatot tesznek azok pótlására, megoldására.


A KÜLSŐ ÉRTÉKELÉST MI nem csak átvilágításnak, nem csak „próba hatósági ellenőrzésnek”, hanem TANÁCSADÁSNAK IS TEKINTJÜK!


 • A vizsgálat az általunk kifejlesztett speciális módszertan alapján, több vizsgálati szempont figyelembe vételével, mintavételezéssel történik.
 • A vizsgálat eredményéről harmadik fél nem szerez tudomást, azt a TUDÁSPONT Kft. és a képző is szigorúan bizalmas tényként kezeli. A külső értékelésről a jogszabályi előírás szerint a TUDÁSPONT Kft. írásos, aláírt véleményt ad át a képző intézménynek.
 • A részletes, minden előírást, kötelezettséget és javaslatot is érthetően tartalmazó értékelői vélemény mellett egyéb, könnyen használható segédanyaggal is segítjük az intézmények mindennapi működését.
 • Miniszteri közlemény szerint a külső értékelésért jelenleg max. bruttó 300.000 Ft-ot kérhet egy külső értékelő szervezet. A TUDÁSPONT Kft. ettől alacsonyabb áron kínálja külső értékelői szolgáltatását.
 • Ha egy intézmény még nem folytatott engedélyezett képzést, a TUDÁSPONT Kft. nagymértékű kedvezményt ajánl a díjból. Ha egy intézmény az első külső értékelésig folytatott, de azóta nem folytat engedélyezett képzést, az intézmény kérésétől függően adunk ajánlatot (ismételt teljes átvizsgálás, illetve „képzés nélküli” átvizsgálás jóval alacsonyabb áron).

A TUDÁSPONT Kft. által folytatott külső értékelés eljárása/menete

A külső értékelés 2 részből áll:

 • Előzetes dokumentumelemzés
 • Helyszíni vizsgálat, tanácsadás (jellemzően 1 munkanap)

Folyamatok:

 • Szerződéskötés titoktartási nyilatkozattal
 • A helyszíni vizsgálat időpontjának, helyszínének egyeztetése
 • A vizsgált intézmény felnőttképzési tevékenységével összefüggő dokumentumok megküldése a TUDÁSPONT Kft. részére elektronikus úton betekintés céljából (a megküldendő és a helyszíni vizsgálatra előkészítendő dokumentumokról részletes tájékoztatást adunk)
 • A vizsgálat lefolytatása, tanácsadás a hatósági ellenőrzésekben, külső értékelésekben nagy tapasztalattal rendelkező felnőttképzési szakértő(k) közreműködésével
 • A vizsgálat/átvilágítás eredményének részletes, mindenre kiterjedő, az összes előírást is tartalmazó dokumentálása, javaslatok írásbeli megfogalmazása, igazolás kiállítása a külső értékelés megtörténtéről, a mindennapi működéshez további segédanyag átadása/megküldése a vizsgált intézmény számára.

Általános információk a külső értékelésről


Felmerülő kérdéseire szívesen válaszol:

Kormos Mónika felnőttképzési tanácsadó és szakértő, a TUDÁSPONT Kft. ügyvezetője: 30-424-0430

Nagy Katalin felnőttképzési tanácsadó, irodavezető: 20-559-7571

info(kukac)tudaspontkft.hu

Szeretettel várjuk a külső értékeléshez kapcsolódóan is a felnőttképző intézmények érdeklődését!


Ajánlatkérés külső értékelés elvégzésére a TUDÁSPONT Kft-től


Mi már bizonyítottunk …


Társaságunk minden egyéb tevékenysége is a felnőttképzést folytató intézmények támogatására irányul.


Felnőttképzési szakember és munkatárs képzés (TUDÁSPONT Kft., B/2022/001242)
2023. május 10 - június 14-ig ONLINE
6 szerdai nap 9.00-16.00, a képzési napok felvételről utólag is megtekinthetők elfoglaltság esetén
Részletek
Jelentkezés

Notes

 • Aktualitások

  2023.01.01-től jogszabályváltozások a felnőttképzésben!

  A változások a folyamatban lévő képzéseket is érintik/érinthetik!

  A gyakori változások miatt, a folyamatos tájékozódás érdekében ajánljuk TUDÁSPONT szakmai napjainkat, Felnőttképzési szakember és munkatárs képzésünket és a Felnőttképzési Figyelő szolgáltatásait.

  www.fefi.hu