Home » AUDIT – Felnőttképzési tevékenység átfogó és támogató szakértői átvilágítása

A TUDÁSPONT Kft. felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2022/001242, felnőttképzési engedélyszáma: E/2022/000104

Kormos Mónika Márta ev. felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000213

AUDIT – Felnőttképzési tevékenység átfogó és támogató szakértői átvilágítása


Miniszteri döntés alapján a TUDÁSPONT Kft. – kétévente kötelező – külső értékelést végezhetett 2015. decemberétől 2016. június 17-ig az engedéllyel rendelkező felnőttképző intézményekben azok felkérésére.


A felnőttképzési törvény 2016. június 18-án életbe lépett módosítása értelmében az engedéllyel rendelkező felnőttképző intézményeknek a külső értékeléssel kapcsolatos kötelezettségei, továbbá a korábban külső értékelést végző szervezetek ez irányú szabályozott tevékenységei megszűntek, a külső értékelést már az FSZB (Felnőttképzési Szakértői Bizottság) végzi el kétévente.

Információink szerint az FSZB által végzett külső értékelés az intézmények számára ingyenes lesz, de egyelőre nem ismeretes, hogy az FSZB mikortól, milyen formában, konkrétan milyen tartalommal végzi majd ezt.


A hatóság tájékoztatása szerint:

“A jogszabály a külső értékelés elvégeztetésére irányuló kötelezettséget szüntette meg, az önkéntes alapon történő értékelést nem tiltja. Ez a gazdasági szereplők közös döntése lehet a jövőben, a felnőttképzés jogi szabályozása szempontjából azonban semminemű joghatással nem bír.”


A külső értékelés korábbi gyakorlatában kialakított, a tapasztalatok és visszajelzések alapján hatékonynak bizonyult módszerünk alapján, de immár önkéntes alapon, a felnőttképzési tevékenység átfogó és támogató szakértői átvilágítását (az AUDITOT), az intézmények továbbra is igényelhetik a Tudáspont Kft-től.

Ennek célja, hogy segítse a képzőket a jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek való megfelelő működésben és a hatósági ellenőrzésekre való felkészülésben, iránymutatást adjon, hogy mire kell különösen odafigyelni ahhoz, hogy ne kövessen el az intézmény (akár akaratlanul is) szabálysértést.


Az AUDIT 2 részből áll:

 • Előzetes dokumentumelemzés
 • Helyszíni vizsgálat, tanácsadás (jellemzően 1 munkanap)

Az AUDITÁLÁS eljárása/menete

 • Ajánlatkérés a TUDÁSPONT Kft.-től a kormos.monika(kukac)gmail.com címen.
 • A TUDÁSPONT Kft. árajánlatának megküldése
 • Ajánlat elfogadása esetén
 • Szerződéskötés titoktartási nyilatkozattal
 • A helyszíni vizsgálat időpontjának, helyszínének egyeztetése
 • A vizsgált intézmény felnőttképző tevékenységével összefüggő dokumentumok megküldése a TUDÁSPONT Kft. részére elektronikus úton betekintés céljából (a megküldendő és a helyszíni vizsgálatra előkészítendő dokumentumokról részletes tájékoztatást adunk)
 • A vizsgálat lefolytatása, tanácsadás a hatósági ellenőrzésekben, külső értékelésekben nagy tapasztalattal rendelkező felnőttképzési szakértő(k) közreműködésével
 • A vizsgálat/átvilágítás eredményének dokumentálása, javaslatok írásbeli megfogalmazása, ezek átadása a vizsgált intézmény számára

Felmerülő kérdéseire szívesen válaszol:

Kormos Mónika felnőttképzési tanácsadó és szakértő, a TUDÁSPONT Kft. ügyvezetője: 30-424-0430


Mi már bizonyítottunk …


Társaságunk minden egyéb tevékenysége is a felnőttképzést folytató intézmények támogatására irányul.


 

Felnőttképzési szakember és munkatárs képzés (TUDÁSPONT Kft., B/2022/001242)
2023. május 10 - június 14-ig ONLINE
6 szerdai nap 9.00-16.00, a képzési napok felvételről utólag is megtekinthetők elfoglaltság esetén
Részletek
Jelentkezés

Notes

 • Aktualitások

  2023.01.01-től jogszabályváltozások a felnőttképzésben!

  A változások a folyamatban lévő képzéseket is érintik/érinthetik!

  A gyakori változások miatt, a folyamatos tájékozódás érdekében ajánljuk TUDÁSPONT szakmai napjainkat, Felnőttképzési szakember és munkatárs képzésünket és a Felnőttképzési Figyelő szolgáltatásait.

  www.fefi.hu